Nytt Njord-kit Juni 2014

 

Vi har gjort om Njord, Ymer och Balder från att ha en D´Appolito koppling, med 2 basar spelandes i samma register till att göra det till en 2.5 vägs konstruktion. Resultatet mot tidigare kit från November 2013 är ytterligare större ljudbild med framförallt bättre djup i ljudbilden. Från original var vi inte heller inte helt nöjda med att ha diskant placerad över nedre bas som det är original så den är mellan basarna.

 

Nuvarande Njordkit har vi klämt in diskanten i sidan av basarna, och kan på så sätt få liknande ljud som ur Balder/Ymer.

Själva membranen är fastskruvade på en frontplatta. Sedan täcker ett svart högtalartyg själva elementen. Man ansluter kablar mellan elementen och de nya delningsfiltren sedan limmar man fast själva frontbaffeln mot betongen.

Concrete loudspeakers Made in Sweden

Alla äldre Rauna och Opus 3 högtalare kan nu uppgraderas

 

Kabinetten hos Rauna/Opus 3 är i världsklass. Nu kan du också uppgradera dina upp till ca 40 år gamla högtalare med moderna filterlösningar och nyutvecklade element. Vi har även tagit fram nytt dämpmaterial som eliminerar den sista klangen av "betongfärgning". Resultatet blir bättre dynamik, bättre 3-dimensionalitet i ljudbilden, bättre mellanbas och framförallt högre upplösning i alla register. Vi har bibehållit den naturliga, ofärgade klangen som är själva grundtanken med högtalarna så att de nu låter ännu mer realistiskt. Liksom nu är Rauna inte för dem med mest pengar utan för de som uppskattar musik!

 

Jämför gärna med de bästa högtalarna av idag och du märker säkerligen att man får gå mycket högt upp i prisnivåerna för att få ett jämförbar musikåtergivning.

 

Besök http://rauna.mamutweb.com för mer information.

 

 

HiFi & Hembiomässan i Trollhättan 26-27 september 2015

 

För första gången spelade vi på de nya modellerna Vidar och Vale på mässan och tack för all respons! Mässans klart bästa ljud för pengarna var det samlade premiärintrycket!

Ny hemsida & högtalare januari 2015

 

Vi lanserar vår nya sida i samband med att nya högtalarmodellerna Vidar & Vale släpps.

 

De är ett resultat av närmare tre års arbete med att förfina det redan fantastiska Rauna-ljudet.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved